Kdo hájí zájmy občanů této země

 

Richard Siemko

Politici takzvaných demokratických stran ztrácejí důvěru voličů a diví se proč. Protože je smutné až tragické, když Češi s předky z jiných zemí, učí naše politiky vlastenectví.  

Bohužel máme mezi sebou politiky, kteří se nám snaží vnutit přesvědčení, že musíme být zařazení buď na Západ, nebo na Východ. Tento svět není ale černobílý. Naše země má své historicky dané místo ve střední Evropě. Proto se o svou vlastní bezpečnost musíme starat my sami. Především my musíme dobře vycházet se svými sousedy. Protože co se děje nám nebo jim, to sdílíme spolu. Jsme nárazníkovým pásmem mezi vlivem Ruska a z druhé strany velkých mocností, Německa, Francie, Velké Británie a USA.

Kdo rozhoduje o tom, co je výhodné a co nevýhodné pro naše národy, ale především občany Česka? No přece především politici. Je to na nich, aby hájili zájmy především svých občanů a svých voličů. Oni musí dělat takovou politiku, která na prvním místě vyhovuje lidu této země. Naše politiky nevolí lidé z cizích zemí, ale zdejší lidé. Zodpovídají se občanům Česka a nikomu jinému.

Právě dvě poslední chemické aféry, případ Skripal a Sýrie ukázaly, že postoj českých politiků je nejasný a doslova protikladný. Jedni vyhošťovali Ruské diplomaty a vítali útok na Sýrii, a druzí to ostře odsoudili. Dokonce i ministři ve vládě jsou v obou těchto případech nejednotní. V případě otravy Skripala a jeho dcery, nebyly dodnes předloženy žádné ověřitelné důkazy, nemluvě o údajném chemickém útoku na Syrskou Dúmú. Jediné, co jsme se od obhájců tvrdého postoje vůči Rusku a Sýrii dozvěděli je, že musíme přece věřit svým spojencům!

Způsoby nejtemnějšího období Ameriky, soudce lynč, je nám dáván za vzor údajně demokratického jednání nejdemokratičtější země světa. To je stejné, jako kdybychom měli podezřelého a odsoudili ho, aniž by byl soud. Podobně jako většina našich politiků a stran parlamentu odsoudili Babiše a Okamuru. Taky můžeme říkat, že někdo protahuje soudy, vymýšlí si, ale jednou je tady nějaký proces a ten by se měl ctít. Pak vzniká nedůvěra.

Byly tam opravdu použity chemické zbraně? Nebyla to jen záminka? Je tady spousta otazníků. A teď nemluvím o sobě, mluvím o veřejnosti. Veřejnost díky tomu, že nebyly podány žádné důkazy, že tam bylo jen nějaké podezření, přestává věřit jak západním politickým lídrům, tak i našim. A to není dobře pro tyto politiky a jejich strany. Zvláště, když se honosí svým údajně demokratickým myšlením.

Tito takzvaní demokratičtí politici svým vystupováním destabilizují demokratické principy a vytvářejí podmínky pro růst nějakých extremistických hnutí. Důvěra občanů v politiky a jejich politiku je základním pilířem demokracie. Kde schází důvěra, tam se společnost sama rozkládá.

Důvěra by měla být i základním pilířem spojenectví. Neměli bychom tedy důvěřovat našim spojencům? Protože pokud nebudeme důvěřovat i spojencům, komu bychom tedy měli důvěřovat? Teď nemluvím pouze za sebe, ale především o veřejnosti. Jakýkoliv zásah, který není dostatečně zdůvodněn a o kterém pochybují i vrcholní politici v nejvyšších státních funkcích, vede k tomu, že veřejnost na Západě i u nás přestává věřit politikům. Podstatné je, aby jak západní, tak i naši politici uměli veřejnosti předložit dostatek důkazů, protože jestli se vojensky jedná jen na základě podezření, tak to veřejnost nepřesvědčí. Nestačí jen říkat, musíme jím věřit, ale umět přesvědčit. Když se bavím z lidmi, nikdo tomu nevěří.

Teď se podívejme na naši současnou politickou scénu. Máme tady politiky a strany, které neustále vykřikují, jak nejsou demokratické a hanlivě ukazují na takzvané extremistické strany a politiky. Kdo ovšem z těchto takzvaných demokratů hájí zájmy svého lidu? Nikdo z nich, ale zatím to vypadá tak, že ti takzvaní extrémisté hájí zájmy svého lidu tak, že tomu lidé rozumí a proto je i volí. Okamura je podle některých extrémista? Podle jeho voličů je vlastenec. Osobně si myslím, že jeho preference i SPD dále porostou. Největší podíl na této situaci mají právě ti takzvaní demokratičtí politici, především vinou svého přemrštěného směřování na Západ a do EU.

 http://www.rukojmi.cz/clanky/6067-kdo-haji-zajmy-obcanu-teto-zeme